Nessos Program

HÍVJON MINKET INGYENES SZÁMUNKON!
☎ 06 80 734 999

A program nevét Nesszosz, a görög mitológia híres kentaur alakja ihlette, akit Héraklész ölt meg, amiért az Euénosz folyó révészeként elrabolta feleségét. Nesszosz mérgező vére viszont Héraklész halálát okozta később. Programunk célja az, hogy azt a “nesszoszi” alkotót megtalálja, mely a tüdődaganat korai felismerését és ezáltal annak hatékony kezelését segíti elő.

A dohányzók a tüdődaganatos megbetegedések kockázati csoportjába tartoznak. A daganatos megbetegedés korai felismerése jelentős mértékben megnöveli a gyógyítás esélyét, ezáltal a tüdődaganatos megbetegedés túlélését, ezért a NESSOS kutatási program keretében célunk olyan vérvizsgálati módszer kifejlesztése, aminek segítségével korai állapotban ki lehet mutatni a tüdőrákot.

A tüdőrák az egyik leggyakoribb halált okozó megbetegedés Magyarországon és a világon egyaránt!

Az Ambrichor Kutatási Zrt. az Országos Vérellátó Szolgálattal, a Magyar Vöröskereszttel, valamint Budapesten a CMC Déli Klinikával, Keszthelyen a Várkert Klinikával, Miskolcon a Spektrum-Lab Labordiagnosztikával, Nyíregyházán a Prestige Magánkórházzal, Debrecenben az UD YouMeddel, valamint Szegeden a KomplexLaborral együttműködve, a tüdődaganat szempontjából magas kockázatú, aktív dohányzó (vagy már leszokott, de korábban dohányzott), 54–80 életév közötti, egészséges véradóktól gyűjt vérmintát azért, hogy abban a daganatos megbetegedés kimutatására alkalmas jelző anyagokat (biomarkereket) keressen.

A résztvevők számára a mintavétel semmilyen külön megterheléssel nem jár.
Akik vállalják, hogy részt vesznek a kutatási programban, azok számára évente biztosítjuk, hogy a tüdőrák korai kimutatására szolgáló alacsony dózisú CT vizsgálattal tüdőszűrő vizsgálatban vehetnek részt. A CT-vizsgálat esetleges pozitív eredménye esetén az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet keretei között biztosítjuk a lehetőséget a további vizsgálatokra és kezelésre, illetve ezzel párhuzamosan NESSOS kutatásban való további részvételre.

A programban és a vizsgálatokban való részvétel ingyenes.

Ha Ön a fenti feltételeknek megfelel, és hozzá szeretne járulni a kutatáshoz, kérjük, hogy véradáskor jelezze szándékát az Országos Vérellátó Szolgálat kivizsgáló orvosának, hívja zöld számunkat!

HÍVJON MINKET INGYENES SZÁMUNKON!
☎ 06 80 734 999

Ha Ön nem dohányzik, de ismerősei között van olyan, aki igen, véradó, vagy vállalja a véradást, kérjük tájékoztassa a fenti lehetőségről.