A program nevét Nesszosz, a görög mitológia híres kentaur alakja ihlette, akit Héraklész ölt meg, amiért az Euénosz folyó révészeként elrabolta feleségét. Nesszosz mérgező vére viszont Héraklész halálát okozta később. Programunk célja az, hogy azt a “nesszoszi” alkotót megtalálja, mely a tüdődaganat korai felismerését és ezáltal annak hatékony kezelését segíti elő.

A tüdődaganat az egyik leggyakoribb halált okozó megbetegedés Magyarországon és a világon egyaránt!

A dohányzók a tüdődaganatos megbetegedések magas kockázati csoportjába tartoznak. A daganatos megbetegedés korai felismerése jelentős mértékben megnöveli a gyógyítás esélyét, ezáltal a tüdődaganatos megbetegedés túlélését, ezért a NESSOS kutatási program keretében célunk olyan vérvizsgálati módszer kifejlesztése, aminek segítségével korai állapotban ki lehet mutatni a tüdődaganatot.

Az Ambrichor Kutatási Zrt. az Országos Vérellátó Szolgálattal és az Országos  Korányi Pulmonológiai Intézettel, valamint a Biosystems International Kft.-vel és a Budai Magánorvosi Centrummal együttműködve, a tüdődaganat szempontjából magas kockázatú, aktív dohányzó, (vagy már leszokott, de korábban erős dohányzott) 55–80 életév közötti, egészséges donoroktól gyűjt vérmintát azért, hogy abban a daganatos megbetegedés kimutatására alkalmas jelző anyagokat (biomarkereket) keressen.

A program ingyenes!

Ha Ön a fenti feltételeknek megfelel és hozzá szeretne járulni a kutatáshoz, kérjük, hogy foglaljon időpontot a kutatásban való részvételt jelentő első véradásra és hívja ingyenesen zöld számunkat munkaidőben hétfőtől csütörtökig 09:00-tól 17:00-ig, pénteken 09:00-tól 16:00-ig, vagy foglalja le itt, a honlapon!

Ingyenes zöld szám: 06 80 734 999

Ha Ön nem dohányzik, de ismerősei között van olyan, aki igen, véradó, vagy vállalja a véradást, kérjük tájékoztassa a fenti lehetőségről.